8 janari po pagëzohet si 'Dita e Divorcit' nga avokatët për shkak të vrullit që çiftet mendojnë të përfundojnë martesat e tyre pas periudhës festive.

Sipas ekspertëve të marrëdhënieve, shpesh në stresin e përpjekjes për të pasur një "çokollatë të përsosur" të Krishtlindjeve ndodh të zbulohet që nuk jeni më të lumtur me bashkëshortin tuaj.

‘Relate’, një nga organizatat bamirëse më të mëdha të Mbretërisë së Bashkuar, ka zbuluar se tentativat për divorc arrijnë kulmin në janar, pasi çështjet brenda një martese ose një marrëdhënie afatgjatë fillojnë të marrin një tjetër kuptim gjatë Krishtlindjeve.

Për më tepër, sipas të dhënave të analizuara nga shërbimi i ndihmës së divorcit Amicable, më shumë se 40,500 njerëz do të kërkojnë "divorc" online në janar.

Është një kohë e zënë e vitit për avokatët e familjes, shpjegon Charlotte Leyshon, themeluesja e firmës Cardiff me bazë në Lux, duke zbuluar se ajo dhe kolegët e saj zakonisht shohin një rritje në kërkesat për divorc kur kthehen në punë në janar.

/Ora News.tv/