Ambasada e Norvegjisë në Tiranë festoi ditën kombëtare, që përkon me firmosjen e Kushtetutës së shtetit në vitin 1814. Në këtë ditë të veçantë, selia diplomatike ftoi miq dhe bashkëpunëtorë, diplomatë, përfaqësues të medias e biznesit. Ambasadori norvegjez foli për potencial të jashtëzakonshmë ekonomik të vendit, dhe sektorë stratëgjikë për të investuar.

Dita Kombëtare e Norvegjisë u festua edhe në Tiranë përmes një pritje të veçantë të selisë diplomatike.

Ambasadorë, politikanë, përfaqësues të medias e biznesit, morën pjesë në këtë ceremoni, ku ambasadori Strand Sjaastad vlerësoi potencialin ekonomik të Shqipërisë, dhe shumë elementë të përbashkët me Norvegjinë.

“Shqipëria dhe Norvegjia kanë shumë të përbashkëta. Dy vendet janë të mbuluara nga malet. Norvegjia ndihmon Shqipërinë për një ekonomi të fortë, dhe jemi të fokusuar në çdo sektor. Shqipëria ka energji të mirë, dhe potencial të jashtëzakonshëm”.

Kjo ditë përkon me miratimin e Kushtetutës së Norvegjisë, në vitin 1814.


/Ora News.tv/