Nëse sanksionet perëndimore shkojnë deri në përjashtimin e Rusisë nga rrjeti i gjerë botëror i web-ve, interneti i vendit është gati sipas agjencisë presidenciale ruse Klimenko. "Teknikisht, ne jemi gati për çdo gjë tani," tha ai për kanalin e lajmeve NTV. Megjithatë, mbyllja nuk do të jetë pa dhimbje, shtoi Klimenko.

"Dështimet gjithmonë ndodhin kur lëviz nga një teknologji në tjetrën. Dikush do të përballet me probleme të lidhjes. Ndoshta, do të zbulohet se dikush mbante të dhëna jashtë vendit, edhe pse ka një dekret për ta ruajtur atë në Rusi. Dikush ende po pret domenet e tyre jashtë vendit. Prandaj, ata ndoshta do të përjetojnë disa vështirësi, "shtoi ai.

Klimenko i referohej ligjit të privatësisë së Rusisë. Të gjitha kompanitë që përpunojnë të dhënat personale të shtetasve rusë janë të detyruar ta ruajnë në serverat brenda kufijve të vendit. Rrjeti i rrjetit profesional LinkedIn tashmë është ndaluar në Rusi për refuzimin e përmbushjes së detyrimit. Twitter dhe rrjetet e tjera sociale kanë rënë dakord të lëvizin të dhëna për rusët në vend.

Segmenti rus i internetit, i dedikuar veçanërisht për shërbyesit civil, tashmë është duke punuar, vuri në dukje Klimenko. Ai gjithashtu u kujtoi njerëzve se Rusia, si Kina dhe Shtetet e Bashkuara, ka motorët e veta të kërkimit, rrjetet sociale dhe reklamat.

"Interneti është duke u rregulluar në të gjitha vendet dhe Rusia nuk është përjashtim. Megjithatë, opsionet ekstreme si Koreja e Veriut apo Kuba nuk janë zgjedhja jonë, "tha ai.

/Ora News.tv/