Gjykata e Arbitrazhit Sportiv ka hedhur poshtë vendimin e UEFA-s për të përjashtuar Milanin nga Europa League.

Klubi bëri thirrje për CAS, dhe ndryshimi i pronësisë me të cilën Elliott Management mori përsipër nga Li duket se ka qenë vendimtare.

"Gjykata e Arbitrazhit për Sport [Cas] ka nxjerrë vendimin e saj në procedurën e arbitrazhit ndërmjet AC Milan dhe UEAP në lidhje me ankesën e paraqitur në CAS nga AC Milan kundër vendimit të lëshuar nga UEFA Club Financial Trupi i Kontrollit i datës 19 Qershor 2018, "konfirmoi një deklaratë.

"Dhoma Gjyqësore e UEFA CFCB konstatoi se AC Milan kishte dështuar në përmbushjen e kërkesës për pushim të përcaktuar në nenet 58 deri 63 të rregulloreve të aplikueshme UEFA për Licencimin e Klubit dhe Rregullat Financiare Financiare dhe përjashtoi AC Milan nga pjesëmarrja në klubin tjetër UEFA konkurrenca për të cilën do të kualifikohej në 2 sezonet e ardhshme [dmth në 2018/19 ose 2019/20].

"Më 4 korrik 2018, AC Milan paraqiti një ankesë në CAS duke kërkuar anulimin e vendimit të Dhomës Gjyqësore të CFCB. Procedura e arbitrazhit u zhvillua nga një kolegj CAS i përbërë nga Prof. Dr. Ulrich Haas [Gjermani], Presidenti, Pierre Muller [Zvicër] dhe Mark Hovell [Mbretëria e Bashkuar] i cili mbajti një seancë në praninë e palëve më 19 korrik 2018 në selinë e CAS-it në Lausanne, Zvicër.

"Paneli CAS i ngarkuar me arbitrazhin ka mbështetur pjesërisht ankesën e AC Milan dhe ka vendosur si më poshtë: vendimi i Dhomës Gjyqësore të UEFA CFCB të nxjerrë më 19 qershor 2018 duke vërtetuar se AC Milan nuk ka arritur përmbushjen e kërkesës për pushim konfirmuar.

"Vendimi i Dhomës Gjyqësore të CFFA të UEFA-s i dha më 19 qershor 2018 për të përjashtuar AC Milan nga pjesëmarrja në garën e ardhshme të UEFA Club për të cilën ajo do të kualifikohej në dy sezonet e ardhshme [dmth. vitet 2018/19 dhe 2019/20] është anuluar.

"Rasti kthehet në Dhomën Gjyqësore të UEFA CFCB për të nxjerrë një masë disiplinore proporcionale.

"Paneli i CAS-it e hodhi poshtë kërkesën e AC Milan-it për të urdhëruar UEFA-n të lidhë një marrëveshje shlyerje, por pranoi që vendimi i Dhomës Gjyqësore të UEFA CFCB për të përjashtuar AC Milan nga Konkursi i Klubeve UEFA nuk ishte proporcional".

Ndryshimi në pronësi ishte një faktor vendimtar pas vendimit, pasi dyshimet mbi Li ishin kryesisht pas vendimit të UEFA-s për të kundërshtuar një marrëveshje shlyerjeje.

"Paneli konsideron se disa elemente të rëndësishëm nuk janë vlerësuar siç duhet nga Dhoma Gjyqësore ose nuk mund të vlerësoheshin siç duhet në momentin kur Vendimi i Apeluar ishte marrë [19 qershor 2018] dhe vuri në dukje në veçanti se gjendja aktuale financiare e Klubi ishte më i mirë, pas ndryshimit të fundit në pronësinë e Klubit.

"Paneli vendosi ta kthejë çështjen në Dhomën Gjyqësore të CFFA të UEFA-s sepse Klubi kishte kërkuar që çështja të kthehej në UEFA dhe sepse konsideron se Dhoma Gjyqësore është në një pozitë më të mirë se Paneli i CAS-it për të lëshuar një masa të reja proporcionale disiplinore në bazë të situatës aktuale financiare të Klubit ".

"Corriere della Sera" raporton se Elliott siguroi se ata nuk do ta shesin klubin për tre vjet, duke siguruar më shumë stabilitet sesa që ofrohet nga Li.

Kuqezinjtë tani do të përpiqen të negociojnë një marrëveshje shlyerjeje me UEFA-n, megjithëse siç nuk është urdhëruar nga CAS, ajo në teori mund të refuzohet ende.

Milani tani do të hyjë në Ligën e Evropës, ashtu siç është mandatuar fillimisht nga pozita e tyre në kampionat, që do të thotë që Fiorentina nuk do të luajë në Evropë në sezonin e ardhshëm.

/Ora News.tv/