"Bomba e ciklonit" që goditi veri-lindjen e Shteteve të Bashkuara javën e kaluar nxori aq rërë sa ka zbuluar  rrënojat e një anije që daton që nga vitet 1700.

Valët e mëdha të ujit transportuan rërën, duke nxjerrë anije historike në each Short Sands në York, Maine.

Departamenti i policisë së qytetit ndau fotot në faqen e saj në Facebook. "Çdo herë pas një stuhie, oqeani lëviz mjaft rërë," shkruante policia.

Historiani Sharon Cummins shkruan në faqen lokale të internetit Seacoast Online se rrënojat e anijes u panë për herë të parë në 1958, por u gëlltitën përsëri nga valët. Ajo rishfaqet herë pas here pas stuhive veçanërisht të forta.

Arkeologu Leith Smith tha se anija me gjatë prej 15 metrash dhe katër metrash gjerësi, mendohet të jetë një anije tregtare që përdorej midis viteve 1750 dhe 1850.

Hulumtimet e reja tregojnë se rrënojat mund të kenë qenë nga një anije e quajtur "Industria", e cila lundronte në 1769. "Mbase ishte shtyrë nga bregu nga një stuhi dhe e shtyrë deri më tani në rërë që ata nuk mund ta risillnin sërish në breg". tha ai.

Hulumtuesi në Maine kanë në plan të bëjë më shumë testime rreth aksidentit para se të rizbulohet edhe një herë nga rëra e epokës.

/Ora News.tv/