Autoritetet e Berlinit janë bërë objekt tallje dhe mosbesimi pasi nëntë të burgosur u arratisën nga burgu Plotzensee në hapësirën e pesë ditëve.

Të enjten e kaluar, katër të burgosur përdorën një kënd dhe çekiç nga punëtorët e burgut për të thyer një bosht ventilimi. Më pas, ata dolën nga gardhi perimetrik.

Dy nga katër të burgosurit , të cilët po vuanin dënime për vjedhje, sulme dhe grabitje të rënda , janë ende të lirë.

Senatori i drejtësisë së Berlinit, Dirk Behrendt, deri më tani është ballafaquar me thirrje për dorëheqjen e tij, duke thënë se ai ka mbledhur një komision ekspertësh për të eliminuar dobësitë në sistemin e burgjeve.

Incidentet e tjera:

Të premtën më 29 dhjetor, një i burgosur nuk ishte kthyer pasi u lirua gjatë ditës.

Të hënën në 1 janar, autoritetet zbuluan se dy të burgosur kishin ikur brenda natës përmes dritares së një qelie fqinje , njëri nga ata u kthye vullnetarisht.

Të martën, më 2 janar, Behrendt zbuloi se dy të burgosur të tjerë kishin ikur gjatë fundjavës, është e paqartë nëse ata shpërthyen qelinë ose nuk u kthyen nga lirimi i ditës.

Incidentet u tallën nga disa persona në Twitter.

"Burgu Plotzensee është si Berghain [klubi i famshëm i Berlinit]. Është më e lehtë të dalësh se të futesh” -  tha dikush.

/Ora News.tv/