Vendet ballkanike do të mund të marrin pjesë në takimet e nivelit të lartë të Bashkimit Europian, në rast se një propozim i ardhur nga 12 vende antare të bllokut do të marrë dritën jeshile në mënyrë unilaterale. 

Propozuesit nënvizojnë se dicka e tillë mund të sjellë një impakt të jashtëzakonshëm për iamzhin e BE-së në rajon dhe se do t’i japë një shtysë procesit integrues. 

Gjithashtu, paketa parashikon edhe caktimin e një samiti të përvitshëm, ku do të marrin pjesë liderët e shteteve të BE-së dhe ata të rajonit.

/Ora News.tv/