Këto janë disa nga dokumentat, fotografi, certifikata, karta postare dhe vërtetime origjinale me vlerë unikale të shfaqura për herë të parë në arkivën e shtetit shqiptar dhe që I përkasin këshilltarit të Ismail Qemalit, Reuf Fico. 

Një pjesë e madhe e tyre bën fjalë për korrespodenca të ndryshme të mbajtura prej tij me figurat më të njohura politike të periudhës pas pavarsisë dhe në hapat e parë të krijimit të shtetit shqiptar.

Materialet u dhuruan nga mbesa e këshilltarit të Ismail Qemalit, Nahlel Fico

Drejtori i arkivës Ardit Bido për mediat thotë se Dokumentat origjinale te personaliteteve te shquara të vendit jane vlere e pacmuar per trashegimine kulturore, ndaj ka këtë apel.

Reuf Fico Ka qënë keshilltar në Ministrine E punëve të brendshme të qeverise Ismail Qemalit, ish ministër i Punëve të brendshme si dhe ish ambassador i Shqipëriseë në Jugosllavi, Greqi dhe Gjermani.

/Ora News.tv/