Elidor Mëhilli ka shkruar një histori të Shqipërisë në periudhën e luftës së ftohtë bazuar në arkivat e disa kryeqendrave të Europës dhe Amerikës, përfshirë dokumentacionin e CIA-s. “Nga Stalini tek Mao. Shqipëria në botën socialiste” sapo është botuar nga Cornell University Press. Profesor i associuar në Hunter College NYC, Mëhilli komenton këtë të diel tek “Arkapia” një version pak të njohur të historisë që nuk bazohet në arkivin e Partisë së Punës apo në veprat e Enver Hoxhës.

/Ora News.tv/