Një vëllazëri e ligës së "Zeta Beta Tau" është shkatërruar duke organizuar një garë shqetësuese seksuale që ata e quajtën "pjata e derrit".

Loja e sëmurë përfshinte anëtarët e Zeta Beta Tau që grumbullonin pikë në garën pran Universitetit Cornell në Nju Jork, duke fjetur me gratë mbipeshë. 

Sa më e rëndë gruaja, aq më shumë pikë fitohen.

Zyrtarët e shkollave thanë se nisën një hetim pasi morën "raportet e shumta" vitin e kaluar në lidhje me garën mizore.

Hetimi përfundoi në janar 2018.

Nëse do të kishte një lidhje në fund të lojës, fitorja shkonte tek ai që kishte fjetur me gruan më të rëndë. Anëtarëve të rinj u ishte thënë të mos i informonin gratë për konkursin, sipas një raporti të universitetit.

Detajet e lojës u zbuluan vitin e kaluar, duke shkaktuar një hetim nga Bordi i Fraternitetit dhe Sororitetit i universitetit.

Kapitulli i vëllazërisë është vënë në provë dyvjeçare dhe universiteti i Ivy League dhe zyra kombëtare e fratit denoncuan garën.

Bordi tha se kapitulli shkel rregullat e universitetit rreth organizatave që ndalojnë "sjelljen seksualisht abuzive nga ana e anëtarëve të saj."

Nuk ishte e qartë se sa kohë ishte konkursi apo se sa njerëz morën pjesë në të.

Ryan Lombardi, nënkryetar i Cornell për jetën studentore dhe kampusin, e quajti këtë lojë "të neveritshme".

"Sjellja që degradon dhe dehumanizon gratë kontribuon në klimën dhe në kulturën e tolerancës për dhunën seksuale", tha ai.

"Zeta Beta Tau" përfshihet  me një listë në rritje të vëllazërive me sjellje të tmerrshme dhe ndonjëherë të paligjshme.

Në tetor, autoritetet arrestuan tetë studentë të Universitetit Shtetëror të Luiziana dhe dy të tjerë në lidhje me vdekjen e Maxwell Gruver, një i ri që vdiq pas një tubimi në një vëllazëri shkollore.

Zeta Beta Tau (ΖΒΤ) është një vëllazëri hebraike greke, e cila u themelua më 29 dhjetor 1898. Pasi u themelua si vëllazëria e parë çifute në botë, në vitin 1954 Zeta Beta Tau u bë jo-sektare dhe hapi dyert e veta për anëtarët jo hebrenj, duke ndryshuar politikën e tyre të anëtarësimit për të përfshirë "Të gjithë njerëzit me karakter të mirë, të cilët e kuptojnë dhe çmojnë praninë tonë si një vëllazëri hebraike".

Sot, vëllazëria e bashkuar Zeta Beta Tau liston rreth 140,000 anëtarë.


/Ora News.tv/