Sipas të dhënave globale të StatCounter, analizues i trafikut të web-it, rezulton që sistemi operativ Android i Google në Windows-in e Microsoft-it ishte më i përdoruri në vitin 2017.

Tre sistemet operative më të përdorura sipas StatCounter ishin: Android me 38.97%, Redmond me 37.07% dhe iOS i Apple me 13.8%.

Rradhitja e sistemeve operative më pas vijon me sistemin operativ macOS, Linux dhe vazhdon me sisteme të tjerë të panjohur.

Statistikat janë bërë duke marrë në studim 10 miliard faqe të vizituara çdo muaj në më shumë se 2 milion website.

/Ora News.tv/